
Nå, til gryderne:
Det hele går ud på at risen optager smag af det, den koger med. I aftes var det skaldyr, så jeg gjorde ca. sådan:
1½ dl risotto-ris
1½ dl hvidvin
2 dl suppe (in casu: fiske- og muslingefond)
2 fed hvidløg
2 fintsnittede skalotteløg
fintstrimlet citronskal
muslinger (frosne), rejer eller hvad man synes
smør
parmesan
Smelt en ordentlig klat smør og steg citronskal, løg og hvidløg klare (ikke brune!). Tilsæt risen og rør rundt, til den er lidt gennemsigtig. Så kommer man suppe og vin i - lidt ad gangen! - mens man rører og rører, så væsken hele tiden bliver opsuget. Det tager faktisk 20 min., så sæt noget god musik på.
Til sidst, når risen er al dente og lidt "cremet", blandes fyldet i, og til allersidst røres endnu en god klat smør + revet parmesan i.
Det er ikke verdens kønneste ret - men MUMS.
PS: Jeg ved af egen erfaring (tak til kollega Birgitte, som havde én med hjem fra Samsø) at man kan købe poser med risotto-ris tilsat smag, f.ex. citron- eller trøffel- (?hm.). Det smager meget bedre end det lyder.
3 kommentarer:
Jeg tror egentlig ikke, at jeg nogensinde har fået risotto...
sørgeligt men sandt!
Nåda! Det er ellers en rigtig score-ret
Ja, men der er så heller aldrig nogen, der har prøvet at score mig. Med mad.
Send en kommentar