lørdag den 15. december 2007

Cassata kage

Ork, hvor vi bagte - og købte - og spiste kager i søndags. Julen er godtnok traditionernes tid, men det skader aldrig med lidt fornyelse, så jeg kastede mig over en opskrift fra Irma's "Krydderiet" (nr. 4, 2007) på den ubetinget flotteste kage jeg har lavet. Jeg snød selvf. lidt, men her kommer den (incl. snydevejledning)
Cassata kage
500 g marcipan
1,5 dl piskefløde
3 bægre ricottaost
1 dl sukker
3 pk (á 80 g) blandet kandiseret frugt (alle slags kan bruges) 100 g mørk chokolade 70%
1 italiensk citronkage Pan Ducale (snyd og brug 3 lagkagebunde i stedet)
3 spsk stærk kaffe
før 2 æggehvider
4 dl flormelis
1 håndfuld mandler

Form marcipanen til en rund kugle og læg den på et stykke bagepapir. Rul den tyndt ud, så den kan dække både bund og sider på en 24 cm springform. Løft bagepapiret med marcipanen op og læg den i springformen.
Pisk fløden til let skum i en skål. Rør ricottaosten med fløden. Vend sukker i. Tag ca. 1/3 af den tørrede frugt fra hver pakke fra til pynt. Skær resten i mindre stykker og vend i cremen. Hak chokoladen og vend i. Smør 1/3 af cremen over marcipanen i bunden af formen. Læg en lagkagebund (eller skiver af Pan Ducalen) over, dryp kaffe over. Læg endnu 1/3 af fyldet på, kagebund, kaffe, og afslut med den sidste kage. Fold overskydende marcipan fra kanten ind over bunden. Læg et kagefad over bunden og vend, så at marcipanlåget er opad. Tag springformen af kagen og træk papiret af.
Rør æggehviden med 2 dl flormelis. Tilsæt mere og mere flormelis indtil du har en fast og jævn glasur. Fordel glasuren over kagen. Pynt med frugt og mandler og lidt flormelis.

Når sandheden skal frem, er den måske mere egnet som dessert end til Glühwein - så rækker den nok til 8 personer.

efter

1 kommentar:

Mette sagde ...

mmm, kage...
jeg beundrer altså din mad-entusiasme voldsomt! Er selv begejstret bare jeg gider at koge et æg...