
Rødkål er en alvorlig sag, og detdér søde stads, man kan købe på glas (eller træffe i en flæskestegssandwich hvis man ikke passer på!), får ikke adgang til mit køkken.
Med tak til Lilian Kaufmann (én af kogebogsheltinderne i mit liv) kommer her opskriften:
1 rødkålshoved (2 kg)
4 løg
4 æbler
timian + laurbærblade
10 hele allehånde
1 dl portvin
1 dl æblecidereddike
sukker, salt, peber
Snit kålen fint, skær æbler og løg i både, bland det hele sammen og hæld det i ovnfaste krukker - det bliver en stor portion - men det kan jo fryses bagefter.
Luk med stanniol+låg og bag det i ovnen ved 140 grader i 4 timer. (Det er ingen trykfejl: 140 grader i 4 timer).
2 kommentarer:
Den opskrift må jeg prøve. Jeg har selv lige været ved gryderne og nåede frem til en rødkål med allehånde, æbler, kanel, kommen, penjapeber og rødvin.
Opskrift her:
http://www.bergholt.net/roedkaal_med_aebler_allehaande_og_roedvin.html
Ang. de søde udgaver af rødkålen deler jeg til fulde din antipati.
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: Chapoutier, Le Pavillon, 1996).
Hej Toulouse,
Fin opskrift - pointen er den samme som lilian Kaufman's, men det virkeligt geniale ved hendes version er at undgå at sætte den oven på komfuret: Luk det hele lufttæt til, og bag i ovnen 4 timer v, 140 grader (hvis du sætter låget tæt nok på, kan du spare 3/4 af rødvinen - drik den imens)
Send en kommentar