lørdag den 22. december 2007

Appelsinskaller

Julen er appelsinernes tid! Nu har sifsif fra Århus skrevet om Marmeladeprøven (se denne) at hun ikke kunne finde en opskrift på syltet pomeransskal. Så er det godtnok en sur oplevelse! Men måske kan hun bruge denneher opskrift
Syltet appelsinskal
Kvarte skaller af alle de appelsiner, vi har spist hele december, gemmer vi i fryseren til den store dag oprinder (der er så i dag). Læg dem i blød i koldt vand 1 døgn og skift vandet hele tiden (ja, du behøver jo ikke stå op midt om natten...)
Kog en lage af ½ l vand, ½ kg sukker og en bid vaniljestang (dén køber vi stadigvæk hos Emil)
Læg skallerne i den kogende lage, bring gryden i kog igen, tag gryden af blusset og køl af. Tag skallerne op, bring lagen i kog, læg skallerne i, kog op, tag gryden af, køl af. Tag skallerne op....ja, du skal altså gentage processen 5 gange.
Skær skallerne i strimler og overtræk med mørk chokolade (gæt selv hvor vi køber den).
PS: man kan også bruge citronskaller (+ flødechokolade) og grape-skaller (hvid chokolade...men det er nu altså ikke så let)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Mai-Britt
Hvorfor skal man tage skallerne op hver gang? Kan de ikke bare blive i, mens de bliver varmet og afkølet?
Mvh K

Mai-Britt sagde ...

Hej K
Jeg tror det er fordi de ikke skal "koges", som de ville blive hvis de varmede op og kølede ned. De skal bare kandiseres.

Anonym sagde ...

Ok, det lyder rigtig nok. Tak for hurtigt svar:-)
Tror i øvrigt at jeg må lave min egen appelsinmarmelade, nu hvor jeg har set dine billeder.

Mvh K