mandag den 19. november 2007

Mad på bordet

OK, så må det handle om et af livets virkeligt Store Spørgsmål: Hvad skal vi ha' til middag i aften?
I dag er svaret let: ikke noget - jeg skal bare lave mad til i morgen (og så kan man jo altid tage lidt smagsprøver undervejs). Vi får 22 sultne 3.G'ere til middag kl. 18, inden de skal hen og se MacBeth-film med deres flinke lærer, så den flinke lærers kone skal have de store gryder frem og lave 10 kg. mad, og det skal være
Ægte texansk chili con carne - ikke noget med hakkefars!

til ca. 4 pers.
4-500 g oksemørbrad (til nød filet) i meget små tern (7 mm) ristes hårdt i lidt oile på et par stegepander. De skal ristes, ikke koges. Stil til side.
2 fed hakket hvidløg og 2 hakkede løg steges klare i olie.
2 dåser brune chili beans, 1 dåse mixed beans og 1 dåse hakkede tomater hældes i og koger igennem.
Smag til med mere chili, evt. noget mexikansk salsa eller Tabasco + salt, mere end man skulle tro.
Kog saucen til den er tyk og god, bland kødet i og server med:
Bruchetta m. guacamole
Stænk lidt olivenole på 4 skiver (godt) toastbrød og grill dem i ovnen, til de bliver sorte i kanten.
Tag kødet ud af 2 modne avocadoer og mos det groft med en gaffel + citronsaft, salt og tabasco. Smør det på brødet og drys evt. meget små tern af friskt tomatkød over. Skær i trekanter.
Tortillas m. ost
2 færdige tortillas (de tykke, ikke wraps) drysses med revet cheddar + en klat creme fraiche eller Philadelphia. Læg 2 andre over og tryk lidt sammen. Gnid lidt olie over, og bag dem v. 200 grader i 8-10 min. Skær i lagkagestykker og server straks.

Ja, det er altså hvad jeg skal lave noget af i aften.

3 kommentarer:

Finn (bibliotekar i Slagelse) sagde ...

Hej - det er fint med opskrifter. Men kender du Wikimedia Kogebogen? Den kunne du jo bidrage til.

Mai-Britt sagde ...

Ja, jeg kender den godt - men har nu aldrig brugt den til noget...jeg mener: jeg kan godt leve med at Wiki'er (og encyklopædier) opgiver helt forkerte indbyggertal på Amager, men tænk hvis saucen skiller, fordi en eller anden anonym køkkenskriver ikke har forstand på det!!
Nej, spøg til side: jeg skal overveje det; men det der gør blogs interessante (i det omfang de er det!) er jo netop at man kender / "kender" forfatterne.

Finn (bibliotekar i Slagelse) sagde ...

Det ene udelukker jo ikke det andet. Det, der er vigtigt, er at maden smager godt - og at råvarerne er i orden. Så er det jo (næsten) lige meget, hvor opskriften stammer fra. De bedste opskrifter er ofte dem, der er gået fra mund til mund. Og tillid til forfatteren er jo også godt.