
Lillejuleaften. Og der er så for alvor gået jul i køkkenregionerne.
Julekonfekten er næsten klar - bortset fra de syltede appelsinskaller som stadig er ved at blive kogt, kølet af, kogt, kølet af - men de skal nok nå det.
Nu er det faktisk et rigtigt job for mænd, det med konfekt, så jeg nøjes med at viderebringe Lars' opskrift:
(God) marcipan æltes med fyldet, til den er temmelig våd. Efter en tur i køleskabet rulles den til kugler som så ovetrækkes med (god) chokolade og pyntes, så man kan se forskel. I år har vi disse modeller:
1. Hakkede valnødder og cognac. Pyntes med valnødder
2. Stærk kaffe, whisky og finthakkede valnødder. Pyntes med chokolade-kaffebønner
3. Rosiner, udblødt i rom. Pyntes med kandiserede violer (hvis man kan få dem!)
4. Hakket, syltet appelsinskal og Grand Marnier. Pyntes med syltet appelsinskal.
Og så et par varianter fra Lars' barndom: Grøn marcipan med mandler og chokolade i bunden, og marcipan med hasselnød i midten, også med chokolade i bunden.
Det blev en stor portion (igen) - men man kan jo altid forære noget af det væk, f.ex. skal
Emil da have en lille pose igen i år.